​NASA bevestigt: film Moonfall slaat nergens op

“Onze dichtstbijzijnde buurman is slechts 386.000 kilometer bij ons vandaan en heeft effect op het leven hier. Dit is waarom we blij zijn dat de maan stabiel in zijn eigen baan is.” Dat hoe de Amerikaanse ruimteorganisatie NASA de ‘aanval’ opent tegen de film Moonfall. Wetenschappelijk gezien blijkt die film namelijk nogal uit de lucht gegrepen.

Moonfall
Als je een science-fictionfilm kijkt met vrienden, dan is er altijd wel iemand bij die de jas van de wetenschapper aantrekt en even haarfijn gaat uitleggen wat er allemaal niet kan. “Er is geen geluid in de ruimte!” Hoewel het soms vermakelijk kan zijn, is het ook een beetje irritant wanneer iemand je steeds uit je film trekt. Bovendien weet je zelf ook wel dat films vaak ietwat gedramatiseerd zijn.

Echter blijkt de nieuwe film Moonfall wel heel extreem gedramatiseerd. Natuurlijk bedoelt NASA het met een knipoog, maar het schreef na de tweet over de stabiele baan van de maan: “No offense, Moonfall.” Moonfall is gemaakt door Roland Emmerich, bekend van Independence Day, dus dat je er een rampenfilm van kunt verwachten moge duidelijk zijn. Het verhaal in de flick is duidelijk: wat als de maan helemaal niet in zijn veilige baan bleef, maar naar ons op aarde kwam toegesneld?

“Onze dichtstbijzijnde buurman is slechts 386.000 kilometer bij ons vandaan en heeft effect op het leven hier. Dit is waarom we blij zijn dat de maan stabiel in zijn eigen baan is.” Dat hoe de Amerikaanse ruimteorganisatie NASA de ‘aanval’ opent tegen de film Moonfall. Wetenschappelijk gezien blijkt die film namelijk nogal uit de lucht…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *